Olimpia



Ami nagyon fontos a Norvégoknak, úgy, mint Magyarországnak is. Lássuk csak. 




Örök kérdés és büszkeség is egyben, vajon mit jelent ez nemzeti szinten? Mit? A nyári Olompiák bszke hírei között szokott megjelenni, hogy az egy főre jutó olimpiai érmek számában mindig a toppon vagyunk. 

Mi a helyzet a Norvégokkal? Téli Olimpia az ő terepük, így időszerű ezt megnézni. Lesznek meglepetéesek, annyit elárulok előre is.





Leginkább az éremtáblázat kivesézésével jutunk a megoldás felé. Szóval Norvégia az egy főre jutó érmek számában világelső. Lényegében minden tízezer emberre jut egy érem, duplája a magyarénak, ami szintén hihetetlen kategória. NDK pedig külön talány, bár ott tudjuk, hogy némi árnyék azért vetül rájuk.



Persze Norvégia a téli sportokban király, olyan szinten, hogy a téli Olimpiák történetében Norvégiának van a legtöbb érme és aranyérme. Ez itt tradíció. 

Sportnemzet? Ha nem kifejezetten csak a táblázatokat nézzük, viszont én körbenézek, akkor sem lehet mást modani. A mozgás itt társadalmi szinten meglévő tevékenység. Szuper!




https://www.nrk.no/sport/weng_--_-jeg-vet-ikke-hva-som-skjedde-1.13908468
Nem tudom, hogy mi történt. Ez a címe a cikknek.
Oké, Bjorgen ezüstös lett, szuper, de a többi csaj lecserepelt. Csalódottság a köbön. Egyébként a norvég közvetítésekben látni hülyéskedést. Például a síugrók kaptak rejtett kamerás feladatokat. Vicces...


Ez a vicces.
https://index.hu/sport/2018/teliolimpia/2018/02/11/eszak-koreai_szurkolocsapat_a_teli_olimpian/





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések