hát baszki,


azért ezt nem gondoltam volna. Ilyen nincs...

Az ország nagy IQ tesztje nem éppen fényes eredményt hozott. Ezt nem hinném, hogy annak lehetne nevezni. Nem a százlékokkal és a demokratikusságával van kérem szépen a probléma, hanem az eredménnyel.

Annyit gondolkodtam rajta, mi a faszért írom ezt a bejegyzést, leszarhatnám, de valahol mégis fáj, illetve megkönnyebbülést is érzek egyszerre. 

Fáj, hogy tényleg ilyen társadalmat alkot a magyar, ahol lopni, csalni, megalázni nem probléma, ellenben gyűlőlni, megbélyegezni, nem létező dolgoktól félni pedig erény. Hogy van ez? Miért?

Most bele fogok rúgni egy társadalmi csoportba, mégpedig a nagyszüleink generációjába. Ők is hibásak, mert abban a korban éltek amikor ők is ilyen társadalomban voltak fiatalok és ilyen társadalmat építettek, amit már azóta, majd 30 éve le lehetett volna bontani, de a többségük még mindig ragaszkodik hozzá (tisztelet a kivételnek). Miért? Szenilis vagy demens mind?

Nem fogom felsorolni a magyar politika gusztustalanságait, de hogy az embereknél ezek nem verik ki a biztosítékot?

Az Fidesz-KDNP a közfeladatok finanszírozása esetében is előnyben részesíti az egyházi szervezeteket: a közoktatásban 3-szoros, a szociális szférában 1,7-szeres fejpénzt biztosítva az államihoz képest. Ez az aránytalanság a közoktatásban az egyházi részvétel megduplázódásához (6,5% helyett 13%), a szociális szférában pedig 11,5%-ról 23%-ra történő duplázódásához vezetett. Az ország közel 100 településén nem áll rendelkezésre világnézetileg semleges iskola, ami súlyosan sérti a tanulók vallásszabadsághoz fűződő jogait

Egyértelmű, hogy a magyarok többsége szereti ha seggbe van dugva úgy rendesen (a homofóbia ellenére - ellentmondás), lehetőleg nekifutásból, és egy baseball ütővel. Olyan jó? Lehet ki kellene próbálnom?

Azért tényleg egyértelmű a tendencia a világban, hogy a nagyvárosok néznek ki a liberális, felvilágosult nézetek bázisának, míg a vidék... inkább hagyjuk. De tényleg vicces, hogy a vidékiek félnek attól, és szavaznak ellene, amik leginkább a nagyvárosokat érintő kérdések, de azokat mégsem zavarja. Mert ott látni a valóságot, nem a rémálmokat, nincs itt egy újabb ellentmondás?

De a legszomorúbb az, hogy a politika ennyire kihasználja a tudatlan (most mindegy mi okból), vagy tájékozódni képtelen embereket. Mert ha valaki érdekből (na ez a leggusztustalanabb fajta), esetleg meggyőződésből (keresztény áhitat, mit tudom én) szavaz a lopásra, annak legalább van oka.
De ennyire megalázni és így kihasználni tömegeket ez gyalázat, mert mint látjuk ezzel még lejjebb csúsznak a megítélésben. Ez politika? Szégyen!!!
Nem hiszem el, hogy senki sem kíváncsi, hogy igazak-e korrupciós vádak. Miért nem lehetett egy koalíciós, szakértői kormánynak esélyt adni (a kerítés maradt volna, ahhoz egy darabig senki nem mer nyúlni), hogy gyorsan vizsgálja ki a dolgokat, tegyen rendet a közmédiában stb. majd egy előrehozott választással, tiszta lappal lehetett volna eldönteni ki a Jani. Ha jogtalanok lettek volna a Fidesz elleni vádak, még ennél is erősebben jöttek volna ki belőle.

Persze mindenki sejti, hogy... mi a francért kockáztassanak, ha megy ez kérem szépen egyszerűbben, nincs itt semmi látnivaló.

Kint élve azt hiszem sokunk pofája ég most, ha Magyarországról van szó. Gyorsan meg is néztem a két legnagyobb norvég hírportált, ott vagyunk? Szerencsére eléggé lenn, nem a címoldalon, kicsinyke cikkekben.

Vajon véletlenül került a két cikk egymás mellé? Biztos... Egyre jobban közelednek?

Csodás fotó, ekkora értelemről tanúskodott a választási eredmény.


https://index.hu/velemeny/2018/04/09/hogy_lehetett_ennyire_hulye_egesz_magyarorszag/

http://mentalisdeficit.blog.hu/2018/04/09/kadar_nepe_kinyilvanitotta_nekunk_orban_kell

http://b1.blog.hu/2018/04/09/orban_ujravalasztasa_utan_tul_nagy_a_tet_hogy_europa_tovabb_lapitson

Mindenesetre remélem, hogy a sok fidesz szavazó nyaralás okán sem hagyja el az országot, hiszen kibaszott veszélyes, bár a seggbedugás igazából jó mindenkinek (lsd. feljebb), megint egy ellentmondás. Mindegy, inkább maradjanak otthon, bár biztos vagyok benne, hogy sokan a falujuk határát sem lépik át. De legalább biztosan nem látnak migránst.


https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/09/a_fidesz_nagy_gyozelmenek_masnapja/

Azért sokan, úgy tűnik mégis átlépnék a határt, bár nem hinném hogy ők fidesz szavazók lennének.

A megkönnyebülés pedig az, hogy jó döntés volt lelépni otthonról, mert mi lesz a következő soros, migráns, EU? A sérült emberek, a mások, az elesettek, a segítségre szorulók? A magyar társadalom úgy tűnik nem kész még erre, és ahogy kinéz, egy darabig nem is lesz. Sajnálom, reménytelenséget érzek az erőben.
Mi egyébként nem szavaztunk, valahogy úgy érezzük nem ér annyit már az egész, pedig de jó lenne, ha nem így lenne. Hogy miért izgat mégis a dolog? Annyi minden izgatja az embert, a múltját pedig nehéz megtagadnia azért. Ennyi...

Egy örök klasszikus még 1991-ből. Minden sora igaz, majd harminc évvel később is. Tragikomédia volt ez az egész választósdi, a politika pedig az egyik leggusztustalanabb dolog ami csak létezhet.


Bolhacirkusz

Meghalt az oroszlán, az állatok királya. Készül a dzsungel a második szavazásra. Jönnek a nagyvadak, a férgek, az igahúzók. A zöldek, a húsevők, s a mindent bezabálók. Van pénz, van hitel - oroszlánrész! Nagy tét, nagy siker - mindenki kér! Meghalt az állatkirály, s a nyúl most büszkélkedik: Ö volt, ki legyőzte, s már akkor megmondta nekik. A disznók a vaddisznót és a sünit fagyülőlik. A szúnyog és a denevér a véradót bevezetik! Nincs pénz, fogy a hitel - kritikus a lét! Van vér, több liter, nem adózik a légy! A farkasok csak mosolyognak, Nem hisznek a hatalomnak! Nekünk rég más a törvény, ez bolhacirkusz, nem eredmény! Róka Orbán koma Torgyán macinak ellentmond. Tóni a kigyó sziszeg, de a majom a legnagyobb gond. Árpi, a vén kecskebak megnyalja még a sót. Megmarad a káposzta is, bár nem kapott még szót. Nincs pénz, nincs hitel - csőstül jön a baj! Nincs ész, nincs kinek - nyakig ér a szar! A farkasok csak mosolyognak, Nem hisznek a hatalomnak! Nekünk rég más a törvény, ez bolhacirkusz, nem eredmény! A farkasok csak mosolyognak, Nem hisznek a hatalomnak! Nekünk rég más a törvény, ez bolhacirkusz, nem eredmény!





Éljenek a farkasok!



ui.:
Még annyi azért az eszembe jutott, hogy néha elgondolkodik az ember, hogy mérleget von, ilyenkor a legjobb az lenne, ha ki tudna lépni a szerepéből, és mint egy külső szemlélőként mindenféle elfogultság nélkül "elemezhetné" addigi tevékenységét. Talán nem is rossz innen kintről nézni a magyar történéseket, hiszen tiszta aggyal lehet ezt megtenni. És így tényleg nagyon szomorú amit lát az ember.

És amiben a főgeci a legnagyobb bűnös (persze neki ez volt a célja, ez volt a mesteri terve) már jó régről, az ország szétszakítása, és ebből csakis egy olyan állapot tudná kirántani az országot, ami jobb ha nem következik (mi olyan dolog lehet ahol mindenkinek egy irányba kell mennie nemzetérdekből)? - találós kérdés) be. 

Többször írtam már, hogy a nyugat, a gazdag úgy tud leginkább tiltakozni és vagy nyomást gyakorolni bizonyos országokra, ahol a jog, mint olyan érdekes formákat ölt (arab országok - Dubai például), hogy kirekeszti a körforgásból. Nem turistáskodik oda például (Dubajon látszik, hogy nem teszi meg, mert annyi kretén van még itt is), pont ezért eddig ajánlottam Magyarországot mindenkinek, most már nem fogom. Ott úgyis félnek az idegenektől, sőt gyűlöli a többség, kinek hiányzik ez akkor? Senkinek. Szerintem akkor inkább ne is menjen senki oda. Beteg ország...

Az ideális pedig az egy országnak, amikor 3-5 erős és nagyjából azonos párt van az országgyűlésben, és a kormányzó oldal csak koalícióban tud kormányozni. Azért, mert sokkal szélesebb csoportok érdeke tud érvényesülni. Nem sok helyen van ilyen, de ez az ideális, ez az egészséges társadalom képe szerintem. Szép álom. A két párt rendszer sem jó szerintem (lsd. Amerika) hiszen semmi új erő nem tud kibontakozni, semmi új gondalat nem tud teret nyerni, na nem mintha a többség felfogná az olyat. Na mindegy, csak okoskodom.


Természetesen mindenki osztja az észt, igen, mert ilyen nem történhetne a nyugati világban, ilyen propagandának (kampány?) nincs helye. Mert ilyen hátszéllel, ekkora előnnyel, ilyen torzításokkal nem egyformák voltak az esélyek. Ez a szomorú. Igazságos küzdelemben gratuláció illeti a győztest, bundázva, doppingolva nem.

http://commentarium.blog.hu/2018/04/09/masnap_avagy_jeszcze_w_gry_nie_zgin_a

http://szeka.blog.hu/2018/04/10/immar_hivatalos_magyarorszagon_megallt_az_ido

https://www.facebook.com/gabor.sebes.5/posts/2106064822958580

Ennyi volt az én kis hozzáfűznivalóm ehhez a drámához, és az ország IQ tesztjéhez. Megbukott...




Megjegyzések

  1. Azert olvasgassál egy kicsit a Facebookon,a szombati tüntetes resztvevöi sem IQ bajnokok.Söt.Egyesek löni akarnak..Ugyhogy egyik kutya masik eb.Hagyjuk mar ezt hogy ki a hülyebb.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igaz, de akkor is az a véleményem, hogy a "legtudatlanabb" és legbefolyásolhatóbb réteget ennyire megalázni a behülyítésükkel, és így nyerni egy választást, erre büszkének lenni? mondjuk engem nem érint mostanság, de külső szemlélőként ez jött le az egészből. sajnálatos mindenesetre.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések